2 zile de activitati, 4 masini pline cu deseuri (echivalentul a 7 metri cubi de deseuri reciclabile si deseuri menajere) colectate de pe 8,5 kilometri de plaja (Mamaia, Mangalia si Plaja Modern din Constanta) si peste 350 de voluntari implicati in ecologizarea organizata de Asociatia CSR Nest, prin platforma Azi pentru Maine

Bucuresti, 8 iunie 2021. Azi pentru Maine, platforma de constientizare si implicare a publicului in colectarea separata a deseurilor, continua demersurile pentru un mediu curat. De Ziua Internationala a Mediului si Ziua Apelor Romanie (5-6 iunie), Asociatia CSR Nest a organizat o ampla initiativa de ecologizare a plajelor din Mamaia, Constanta si Mangalia, precum si activitati educative pentru elevi, in cadrul platformei Azi pentru Maine. Peste 350 de voluntari au strans deseurile gasite pe plaja, care au umplut 4 masini (echivalentul a 7 metri cubi de deseuri reciclabile si deseuri menajere), o parte dintre acestea fiind trimise la sortare pentru a fi reciclate. In activitatile de sambata si duminica, de pe litoral, s-au implicat elevi de la Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale si de la Colegiul National Militar “Alexandru Ioan Cuza”,  alaturi de militari activi si in rezerva, precum si elevi ai scolilor din Mangalia si Constanta.

Duminica, un grup de elevi ai scolilor din Mangalia, insotiti de parinti si profesori, au invatat, prin jocuri si activitati educative, cum pot contribui la protejarea mediului.

Platforma Azi pentru Maine este finantata de Fundatia Coca-Cola si are ca partener Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, iar initiativele de voluntariat de la sfarsitul saptamanii au fost sustinute de Administratia Nationala Apele Romane, Fortele Navale Romane si Ford Romania, ca partener de mobilitate.

Este al treilea an in care intervenim, cu actiuni de ecologizare organizate prin platforma Azi pentru Maine, pe litoral, pentru a lasa mai bine si mai curat in urma noastra, dar si pentru a da un exemplu si, speram, a-i inspira pe ceilalti sa actioneze responsabil. De la lansarea, in 2019, cu cu proiecte de educare si implicare a publicului in diferite zone de actiune, Azi pentru Maine s-a transformat intr-o platforma nationala, cu o abordare 360, care adreseaza toate provocarile referitoare la colectarea separata a deseurilor – de la asigurarea infrastructurii necesare, la educarea si implicarea publicului. In paralel cu toate acestea, actiunile precum ecologizarile ne ofera inca o ocazie sa transmitem mai departe mesajul nostru – acela ca pentru a beneficia de un mediu curat si un viitor mai bun este nevoie ca fiecare dintre noi sa ia atitudine si sa actioneze responsabil”. – Sergiu Sebesi, presedintele Asociatiei CSR Nest.

In 2020, in cadrul platformei ”Azi pentru Maine”, Asociatia CSR Nest a sustinut, pe parcursul verii, colectarea separata a peste 23.500 kg de deseuri, prin dotarea operatorilor de pe litoral cu infrastructura necesara colectarii separate, a continuat implementarea sistemului de colectare separata in 33 de scoli din Romania si a lansat un un ghid complex si documentat pentru implementarea colectarii separate, care cuprinde un plan concret de actiune pentru cetateni.

Initiativele de educare si implicare in colectarea separata a deseurilor continua si anul acesta, in 64 de scoli din 6 judete si Municipiul Bucuresti, pe litoral si in comunitati, prin noi actiuni in cadrul platformei Azi pentru Maine.

Ramaneti la curent cu actiunile platformei Azi pentru Maine pe:

www.azipentrumaine.ro

https://www.facebook.com/Azi-pentru-Maine-100449101898995

https://www.facebook.com/DupaNoi

Despre Asociatia CSR Nest

Asociatia CSR Nest este o organizatie romaneasca, cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu pe criterii sociale, religioase, sexuale, etnice, de nationalitate sau filosofice, supusa legislatiei romane in vigoare, infiintata in anul 2010. Misiunea Asociatiei este aceea de a oferi solutii si servicii atat sectorului neguvernamental cat si celui corporatist prin promovarea responsabilitatii sociale in randul societatii civile si al companiilor. De asemenea, asociatia isi mai propune sa contribuie la progresul social si cultural, educational si turistic al Romaniei precum si la promovarea unui comportament responsabil fata de mediu.

 

Despre Fundatia Coca-Cola

Fundatia Coca-Cola reprezinta ramura filantropica globala a Companiei Coca-Cola. Inca de la inceputurile sale in 1984, Fundatia a acordat peste 1 miliard de dolari in granturi si subventii pentru sprijinirea initiativelor dedicate construirii si dezvoltarii de comunitati sustenabile in intreaga lume. Pentru mai multe informatii despre Fundatia Coca-Cola va invitam sa accesati www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.