PILONUL IMM-uri

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) reprezintă unul dintre actorii principali care contribuie la creșterea gradului de colectare separată a deșeurilor într-o comunitate. De aceea, Azi pentru Mâine intervine pentru facilitarea relației dintre IMM-uri și operatorii de salubritate, cu scopul de a îmbunătăți procesul de management al deșeurilor și modul de lucru dintre cele două părți implicate. Prin acest pilon, până acum, platforma Azi pentru Mâine a intervenit în Municipiul București și județele Ilfov, Tulcea și Constanța.

De altfel, orașul Constanța reprezintă una dintre comunitățile în care platforma Azi pentru Mâine a avut intervenții si dincolo de cetățenii orașului, cu acțiuni dedicate turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul Mării Negre. Se intervine în profunzime, adresând si segmentul întreprinderilor mici și mijlocii de pe litoral care desfășoară activități în sectorul HoReCa în sezonul estival. Aceștia beneficiază de training-uri dedicate privind îmbunătățirea colectării separate a deșeurilor, sunt dotați cu infrastructură de colectare separată, le este facilitată relația cu colectorul / operatorul de salubritate. Acești parteneri primesc recunoașterea de „IMM responsabil” întrucât își aduc contribuția la protejarea mediului prin colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării.

Din 2019 și până în prezent, platforma Azi pentru Mâine a inclus 120 de locații partenere HoReCa și 100 de IMM-uri din sudul României prin intermediul cărora s-au colectat separat aproximativ 78 de tone de deșeuri reciclabile.

Rezultate de impact:

35 de km de litoral acoperiți

9 stațiuni de pe litoralul Mării Negre incluse în proiect

3 județe beneficiare și Municipiul București

182 de containere de colectare selectivă distribuite operatorilor HoReCa incluși în proiect

100 de contracte de salubritate facilitate

În ediția 2022-2023, platforma Azi pentru Mâine va ajunge la locațiile partenere HoReCa pe care le va sprijini cu infrastructură de colectare separată și organizarea de training-uri specifice de management eficient al deșeurilor.

0
de locații partenere HoReCa
0
de IMM-uri din sudul României
0
de kilograme de deșeuri colectate separat
0
de km de litoral acoperiti
0
stațiuni de pe litoralul Mării Negre incluse în proiect
0
județe beneficiare și Municipiul București
0
de containere de colectare selectivă distribuite operatorilor HoReCa
0
de contracte de salubritate facilitate