De la un oraș gri, la unul mai verde: două noi spații verzi vor fi amenajate în București

București, 19 iulie 2023. Două spații verzi cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați vor fi amenajate în București și vor fi deschise publicului în prima jumătate a anului 2024. Asociația CSR Nest, cu sprijinul financiar al Fundației Coca-Cola, prin programul de finanțare New World Program, va dezvolta două spații de regenerare urbană în Sectorul 6 din București, prin proiectul Act Today for a Greener Tomorrow: From a Grey City to a Greener One.

Acestea vor fi amenajate în parteneriat cu Administrația Domeniului Public Sector 6 (ADP Sector 6), în zona Parcului Dreptății și pe Bulevardul Preciziei, pe spațiul pus la dispoziție de această instituție. Cele două spații verzi vor reprezenta un loc de relaxare și socializare, aflat la îndemâna celor care vor să petreacă timp liber în natură fără să plece departe de casă. Proiectate și amenajate sustenabil, spațiile verzi vor funcționa respectând principiile economiei circulare.

Astfel, acestea vor fi reamenajate peisagistic și dotate cu: mobilier urban din materiale reciclabile (bănci și pergole din lemn), sisteme de captare / drenare a apei pluviale utilă pentru plantele din aceste spații verzi și senzori de măsurare a calității aerului. De asemenea, cele două spații verzi vor beneficia de infrastructură de colectare separată a deșeurilor, infrastructură de mici dimensiuni pentru deșeurile municipale și panouri fotovoltaice care contribuie la iluminatul acestora.

În plus, în cele două spații de regenerare urbană vor fi montate puncte de informare pentru cetățeni, care vor conține materiale educaționale pe tema dezvoltării urbane sustenabile (colectare separată a deșeurilor, poluarea aerului, economie circulară, etc) și care vor putea fi disponibile prin accesarea unor coduri de tip QR. În plus, proiectul presupune și o componentă de educație pentru mediu care va fi implementată în toate școlile din Sectorul 6, prin utilizarea unor materiale educaționale video de tip TED.

Bucureștiul se numără printre capitalele europene cu cel mai mic număr de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor și ne bucurăm că, alături de partenerii noștri, le putem oferi bucureștenilor spații verzi, chiar în

mijlocul aglomerării urbane. Acest proiect își propune să dezvolte și să promoveze conceptul de hub inteligent de regenerare urbană. Astfel, pe lângă vegetația decorativă variată, zonele de relaxare și materialele sustenabile integrate perfect cu mediul natural din cele două spații, proiectul presupune și derularea de activități educaționale privind importanța protejării mediului înconjurător.” – Anda Sebesi, Director de Comunicare la Asociația CSR Nest.

Act Today for a Greener Tomorrow: – From a Grey City to Greener One, finanțat de Fundația Coca-Cola în cadrul New World Program și implementat de Asociația CSR Nest, se înscrie în demersurile de sustenabilitate ale Sistemului Coca-Cola în România, reunite în cadrul platformei După Noi.

Mai multe informații despre colectarea separată și sfaturi concrete despre cum poate fi implementat, cu ajutorul autorităților publice locale, un sistem de colectare separată în comunitate, precum și exemple concrete de bune practici sunt disponibile pe platforma Azi pentru Mâine

####

Despre Fundatia Coca-Cola

Fundația Coca-Cola reprezintă ramura filantropică globală a Companiei Coca-Cola. Încă de la începuturile sale în 1984, Fundația a acordat peste 1 miliard de dolari în granturi și subvenții pentru sprijinirea inițiativelor dedicate construirii și dezvoltării de comunități sustenabile în întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Fundația Coca-Cola vă invităm să accesați www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.

Despre Asociația CSR Nest

Asociația CSR Nest este o organizație neguvernamentală înfiinţată în anul 2010, cu scopul de a promova responsabilitatea socială în rândul societăţii civile şi al companiilor. Din 2016, organizația și-a stabilit ca direcție strategică protejarea mediului, prin promovarea unui comportament responsabil față de mediu, printr-o serie de programe educaționale la nivel național adresate cetățenilor precum și prin implicarea acestora în acțiuni de ecologizare. În ultimii 5 ani, asociația a implementat proiecte de sustenabilitate care se subsumează conceptului de ESG pentru peste 25 de companii multinaționale și românești și a lucrat cu peste 20 de autorități locale din toate regiunile țării pentru proiecte de dezvoltare comunitară durabilă. În plus, contribuie la îmbunătățirea impactului pe care îl au ONG-urile în societatea din România, prin implementarea de proiecte de dezvoltare organizațională. Pentru mai multe detalii despre Asociația CSR Nest, vă rugăm vizitați www.csrnest.ro. 

Despre ADP Sector 6

Administraţia Domeniului Public Sector 6 se află în subordinea Sectorului 6 al Municipiului București şi funcţionează ca instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică. Pentru mai multe detalii despre ADP Sector 6, vă rugăm vizitați https://adps6.ro/adp_primariesector6/home.