H2O (water) – Helping to Obtain Water este un proiect finantat de Fundatia Coca-Cola, prin The New World Program, in parteneriat cu Global Water Challenge (GWC). Proiectul este implementat in comuna Mischii, din zona de sud-vest a Romaniei, regiunea Oltenia, o zona plana si arida aflata in apropierea Dunarii. Comuna Mischii are 1.760 de locuitori si este formata din cinci sate: Mischii/Mlecanesti, Calinesti, Gogosesti, Motoci si Urechesti.

Prin acest proiect ne propunem sa crestem gradul de acces la apa potabila provenita din surse sigure si la igiena a locuitorilor din comuna Mischii, precum si sa imbunatatim modul de utilizare a apei, ca resursa naturala limitata. Acest obiectiv va fi atins prin saparea a patru fantani de adancime in comuna Mischii. In plus, proiectul presupune si activitati de educatie a populatiei privind utilizarea responsabila a apei, cu scopul de a contribui la prevenirea si diminuarea risipei acesteia.

Grupul tinta al activitatilor de educatie este reprezentat in principal de femei si tineri din comuna Mischii. In paralel, vom derula si scurte sesiuni de instruire cu angajatii primariei Mischii privind buna functionare si mentenanta celor patru fantani.

Prin proiectul H2O(water) – Helping to Obtain Water, intentionam sa ajungem la cei aproape 1.800 de beneficiari directi ai acestuia din comuna Mischii, precum si la populatia invecinata, ca beneficiari indirecti. Proiectul se va derula in perioada octombrie 2018 – februarie 2020, si va fi implementat de Asociatia CSR Nest, in parteneriat cu Asociatia Today’s Future, cu sprijinul Primariei Mischii.

  • Semnarea parteneriatului cu Primaria Comunei Mischii;

  • Identificarea celor patru locatii in care vor fi sapate fantanile de adancime;

  • Instalarea sistemelor de pompare a apei;

  • Dezvoltarea si implementarea campaniei de educatie in randul cetatenilor din Comuna Mischii, cu privire la o utilizare responsabila a apei.

CINE SUNTEM:

The New World Program

The New World Program reprezinta un parteneriat intre Fundatia Coca-Cola si Global Water Challenge, care incurajeaza participarea societatii civile la crearea de solutii inovatoare, inclusive si sustenabile, pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila (ODD) stabilite de Organizatia Natiunile Unite.
The New World Program ofera granturi pentru proiecte care se concentreaza pe trei piloni principali:
Gestionarea responsabila a apei pentru cresterea accesului la apa potabila provenita din surse sigure si la servicii de igiena prin abordari incluzive care implica intreaga comunitate;
Afirmarea femeilor si a tinerilor printr-un nivel imbunatatit de educatie si creare de locuri de munca pentru cresterea adaptabilitatii comunitatilor la problemele cu care se confruntă;
Diminuarea efectelor schimbarilor climatice prin dezvoltarea de ambalaje durabile, implementarea de initiative de reciclare a ambalajelor si ecologizarea apelor marine.
De la lansarea sa in 2014, The New World Program a sprijinit 66 de proiecte in 21 de tari din Orientul Mijlociu, Africa si Eurasia.

Despre Fundatia Coca-Cola

Fundatia Coca-Cola reprezinta divizia globala de actiuni filantropice a The Coca-Cola Company. De la infiintarea sa, in anul 1984, Fundatia Coca-Cola a oferit granturi in valoare de peste 1 miliard de dolari, cu scopul de a sprijini initiative comunitare sustenabile pe intreg globul. Mai multe detalii despre Fundatia Coca-Cola gasiti AICI.

Despre Global Water Challenge

Infiintata in anul 2006, Global Water Challenge (GWC) reprezinta o coalitie de organizatii de top, care si-au luat angajamentul de a indeplini obiectivul sustenabil si realizabil de a oferi acces general la apa potabila provenita din surse sigure si la servicii de igiena (WASH).
Misiunea sa este de a reuni companii de top, parteneri din sectorul societatii civile si guverne, care sa contribuie la accelerarea procesului de furnizare a apei provenite din surse sigure si la oferirea conditiilor necesare asigurarii igienei. Acest lucru este posibil prin parteneriate care includ atat sprijin financiar cat si inovatie pe scara larga cu scopul de a oferi solutii durabile.
Pana in prezent, prin parteneriatele inovatoare public-private ale GWC, peste 1 milion de oameni au acces la apa curata.

Despre Asociatia CSR Nest

Asociatia CSR Nest este o organizatie romaneasca, cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu, înfiintata în anul 2010. Misiunea asociatiei este aceea de a oferi solutii si servicii atat sectorului neguvernamental cat si celui corporatist prin promovarea responsabilitatii sociale în randul societatii civile si al companiilor. De asemenea, asociatia îsi mai propune sa contribuie la progresul social si cultural, educational si turistic al Romaniei. Dezvoltarea comunitara, mediul si economia sociala au fost principalele directii de interventie ale Asociatiei CSR Nest in ultimii cinci ani.

Video

PREZENTARE PROIECT H2O

Resurse:

Pentru mai multe detalii despre consumul responsabil de apa, descarca materialul educational elaborat in cadrul proiectului AICI.