Proiectele noastre

AZI PENTRU MAINE PE PLAJA

Azi pentru Maine pe Plaja este un proiect de educatie de mediu si colectare separat a deseurilor (plastic, PET, aluminiu, hartie, carton si sticla) aflat in acest an la cea de-a doua editie. Romania are in prezent cel mai mic grad de reciclare din Uniunea Europeana, dupa Bulgaria, potrivit unui raport al Comisiei Europene din 2017. In plus, Marea Neagra este cea mai poluata mare din Europa, cu un nivel al deseurilor din plastic de doua ori mai mare decat in alte regiuni.

Scopul proiectului este de a creste gradul de responsabilitate fata de mediul inconjurator in randul turistilor de pe litoralul romanesc dar si in randul companiilor din turism din judetul Constanta, care desfasoara activitati comerciale pe cele patru plaje.

Cea de-a doua editie a proiectului desfasurat pe litoral in vara anului 2020, s-a incheiat cu performante importante: peste 23.500 de kilograme de deseuri colectate separat, cu sprijinul a 60 de parteneri HoReCa implicati in proiect si amplasarea, pe plaje, a 120 de containere de colectare a deseurilor, pe trei fractii. Initiativele desfasurate pe litoral s-au incheiat sambata, 3 octombrie, cu o actiune de curatare a plajei, in Constanta si Neptun, derulata cu sprijinul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral, la care au participat voluntari Coca-Cola, CSR Nest si ai ONG-urilor partenere ale proiectului, Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta si Comitetul National Roman pentru Drepturile Copilului, Filiala Constanta.

Rezultatele proiectului sustinut de Fundatia Coca-Cola si implementat de Asociatia CSR Nest le depasesc pe cele de anul trecut, atat prin cantitatea de deseuri colectata (mai mult decat triplu fata de 2019), cat si prin numarul de parteneri HoReCa atrasi in proiect (aproape dublu). Anul acesta, proiectul a acoperit 17 kilometri de plaja, aproape 50% din litoralul romanesc.