Proiectele noastre
AZI PENTRU MAINE IN COMUNITATE
Proiectul Azi pentru Maine in Comunitate isi propune sa le ofere atat cetatenilor cat si ONG-urilor din Romania posibilitatea de a crea parteneriate cu autoritatile locale si companii private pentru a conlucra in sectorul colectarii separate a deseurilor. Proiectul face parte din platforma Azi pentru Maine, initiata de Asociatia CSR Nest si finantata de Fundatia Coca-Cola. Aceasta este sprijinita de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, si intervine concret, pe doua directii – educare si asigurarea de infrastructura de colectare separata – prin trei componente: Azi pentru Maine in Comunitate, Azi pentru Maine pe Plaja si Azi pentru Maine in Scoala.
Prin componenta Azi pentru Maine in Comunitate, platforma aduce impreuna toti actorii relevanti care isi pot uni eforturile pentru implementarea unui sistem eficient de colectare separata a deseurilor in Romania.
Cea de-a doua editie a proiectului Azi pentru Maine va fi implementata in 9 judete: Bacau, Buzau, Brasov, Constanta, Valcea, Arges, Dolj, Gorj si Bucuresti-Ilfov. Noutatea pe care o aduce editia din acest an este componenta de traininguri dedicate institutiilor si autoritatilor, ce vor oferi pregatirea necesara acestor entitati in sustinerea procesului de colectare separata.
Ce tinte ne propunem?
- Sa ajungem la 48.000 de persoane beneficiari directi din cele 9 judete si Municipiul Bucuresti, care vor intelege importanta colectarii separate a deseurilor;
- Sa organizam 18 de intalniri si dezbateri cu actori relevanti (autoritati locale, organizatii relevante), cu scopul de a imbunatati colaborarea si interventia in domeniul colectarii separate a deseurilor;
- Sa sustinem 100 de cetateni si / sau organizatii pentru ca acestea sa poata dezvolta idei/proiecte in domeniul colectarii selective a deseurilor.
- Sa dezvoltam un set personalizat de instrumente care sa sprijine atat persoanele fizice cat si comunitatile locale pentru intelegerea si practicarea reciclarii si a colectarii selective a deseurilor.
- Un plan de actiune rezultat in urma informatiilor obtinute in timpul sesiunilor de dezbatere
- 5 traininguri regionale destinate institutiilor, autoritatilor locale, ONG-urilor si asociatiilor de locatari legate de colectarea separata.
- O campanie de crestere a gradului de constientizare privind importanta unei igiene adecvate in contextul pandemiei de coronavirus. Campania va fi dublata de sprijinirea unor comunitati defavorizate din cele 9 judete incluse in proiect cu materiale igienico sanitare menite sa limiteze raspandirea pandemiei.